Çanakkale'de su ürünleri üretim planlaması yapıldı

Su Ürünleri Üretim Planlaması ve Hamsi Avcılığında Kota Uygulamaları" konulu önemli bir toplantıda, Çanakkale'nin su ürünleri sektörüne dair önemli konular masaya yatırıldı. Su ürünleri üretim planı, yeni destekleme modelleri ve özellikle hamsi kotası gibi konular sektörün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığı için balıkçı gemileri ve tekne boylarına göre destek tutarları gibi konular ele alındı.  Çanakkale  İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan özellikle planlama ile yeni destekler, denizlerin zenginliğinin gelecek nesillere aktarılması için hayati bir rol oynadığının altını çizdi. 

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, toplantıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Su ürünleri üretim planlaması, denizlerimizdeki zenginliğin gelecek nesillere aktarılması açısından Bakanlığımız tarafından büyük önem taşımaktadır. Bu planlamanın önemli bir ayağını yeni destekleme modeli ve hamsi kotası oluşturuyor. Üretimin sürekliliği ve sürdürülebilirliği için bu çalışmaları önemsiyoruz. Yeni destekleme modelimizin ve av sezonunun tüm balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Toplantıda ayrıca, küçük ölçekli balıkçıların desteklenmesi, izleme sistemlerinin geliştirilmesi ve balıkçı gemilerine göre yapılacak destek tutarlarının belirlenmesi gibi detaylı konular da ele alınmış. Bu, balıkçılık sektöründe adil ve sürdürülebilir bir yapı oluşturulmasına yönelik önemli bir adım olarak görülebilir.

Toplantı, kooperatif başkanları ve teknik personelin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. Toplantının, Çanakkale'nin su ürünleri sektörüne yeni ve sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarının yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.