Çanakkale’de okullara 185 kişi alınacak

İŞKUR TYP MEB Temizlik personeli başvuru ekranı açıldı. Okullardaki temizlik sorununu çözmek için düğmeye basılan alımlarla birlikte il il açılan kontenjanlara başvurular başladı. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; program dahilinde alımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde tüm ilçelerimizde görevlendirilmek üzere Temizlik Görevlisi mesleğinde 185 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir. Söz konusu programın başvuruları 25.09.2024-27.09.2024 tarihleri arasında alınacak olup, seçme noter kurası ile  01.10.2024 tarihinde Çanakkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılacaktır.

Program kapsamında Ayvacık ilçemizde 10, Bayramiç ilçemizde 10, Biga ilçemizde 25, Bozcaada ilçemizde 2, Çan ilçemizde 14, Eceabat ilçemizde 4, Ezine ilçemizde 10, Gökçeada ilçemizde 7, Gelibolu ilçemizde 14, Lapseki ilçemizde 10, Yenice ilçemizde 10 ve İl Merkezinde ise 69 iş arayanın istihdamı gerçekleştirilecektir.

Programa halihazırda İşgücü Uyum Programına aktif devam edenler başvuramayacak olup, hane geliri net asgari ücretin 1,5 katı olmayan ve TYP’den daha öncesinde 9 ay yararlanmayan vatandaşlarımız başvuruda bulunabilirler.’’ Dedi.