Çanakkale'de 3 farklı noktaya daha Akıllı Vezne Sistemi kurulacak

Çanakkale'de akıllı su sayacı kullanan vatandaşlar, mesai saatleri dışında ya da  su yükleme noktalarına uzak yerlerde ikamet etme durumlarında zaman zaman zor anlar yaşıyor. Özellikle tatil günlerinde  ya da mesai saatleri dışında su kartlarını doldurmak için akıllı vezne noktalarına gitmek zorunda kalan vatandaşlar, bu veznelerin yetersizliği nedeniyle ansızın susuz kalmaktan şikayetçi. Özellikle, kent genelinde sınırlı sayıda bulunan akıllı veznelerin daha yaygın hale getirilmesi talepleri her geçen gün artıyor.

Çanakkale Belediyesi, vatandaşların bu sorununa çözüm üretmek amacıyla yaptığı ankete dayanarak, üç yeni akıllı vezne noktası belirledi. Ankette öne çıkan bölgelere göre, Özgürlük Parkı, 17 Burda AVM giriş kapısı önü ve Barbaros Mahallesi Troya Caddesi’ndeki ÇABİS noktasına akıllı vezneler kurulacak.

Belediyenin akıllı vezne sistemleri sayesinde vatandaşlar, belediyeye gitmelerine gerek kalmadan su sayaçlarına kontör yükleyebiliyor, mekanik sayaç ve belediye borçlarını ödeyebiliyor. Tüm banka kartlarıyla ödeme imkanı sunan veznelerde, nakit ödeme yapılamıyor.