Çanakkale ürünleriyle yapılan pizza üçüncülük getirdi
Soon Coffee & Kitchen Şefi Hasan Kaplan, Çanakkale’nin yöresel ürünleriyle hazırladığı pizza ile jüriyi etkiledi. Jüride ise 2016 ve 2019 Almanya Pizza Şampiyonları Şahin Çiftçi ve Luigi Dirma ile Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano gibi isimler yer aldı. Kaplan, üçüncü olan pizzanın hikayesini anlatırken, Çanakkale'yi modern mutfak teknikleriyle birleştirerek özel bir lezzet sunduklarını vurguladı.
Soon Coffee & Kitchen Şefi Kaplan, pizzada 87 yıllık bir maya kullandıklarını ve yüksek su oranına sahip, ustalık gerektiren bir hamur hazırladıklarını belirtti. Pizza sosunda Yenice kapya biberleri ve Kemel Köyü'nden gelen cevizler ile romesco sos yapıldığını; üzerine Biga bölgesinde yetiştirilen hayvanlardan elde edilen tiftik eti eklediklerini ifade etti. Ezine peyniri kreması, kuzukulağı havyarı, Çanakkale domates jölesi ve Bozcaada’nın salamura yaprağı jeliyle son dokunuşları tamamladıklarını belirtti.
Pizzanın son dokunuşu ise Gelibolu zeytinyağı ile yapıldı. Sunum, lezzet ve hikayesiyle tüm jürinin beğenisini kazanan Çanakkale ekibi, şampiyonada üçüncülük ödülüne layık görüldü.