Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü'nden mezuniyet sergisi

Öğretim Görevlisi Hilal Yaman Taşkıran’ın geleneksel seramik desenlerinden oluşan tasarımları, sergide öne çıkan projeler arasındaydı. Ayrıca, Öğretim Görevlisi Nazmi Gül’ün alçı kalıp dersinin ürünleri ve Öğretim Görevlisi Seyfullah Büyükçapar’ın duvar süsleme teknikleri dersinde öğrencilerin hazırladığı ışıklı aplikler de serginin görsel zenginliğini artırdı.

Dışarıdan destek alan öğretim elemanları Yağmur Metin’in bilgisayar destekli tasarım ve Tuğba Yavaş’ın restorasyon ve konservasyon derslerinde gerçekleştirilen çalışmalar da izleyicilerden tam not aldı.

Serginin en duygusal anlarından biri, Hatay’daki büyük depremden sonra eğitime kesintisiz devam eden tek okul olan Sümerler Ortaokulu için hazırlanan seramik pano oldu. Öğrencilerin kimya ve Çanakkale seramik desenlerini içeren bu büyük boyutlu panosu, serginin en dikkat çekici parçalarından biri olarak öne çıktı.

Serginin açılışında El Sanatları Bölüm Başkanı Doçent Tuba Batu, öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür ederek, “Bugün öğrencilerimiz mezun oluyor ve artık bu yolda yürümüş diğer meslektaşlarıyla birer rakip oldular. Marifet iltifata tabidir, o yüzden beğenilerinizi paylaşmaktan imtina etmeyin lütfen” sözleriyle konuştu.

Serginin açılışına Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Çan Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçarslan, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü öğr. Gör. Akın Arslan ve Müdür Yardımcısı öğr. Gör. Uğur Dündar ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bu muhteşem etkinlik, hem öğrencilerin yaratıcılığını hem de öğretim elemanlarının rehberliğini sergileyen başarılı bir organizasyon olarak hafızalarda yerini aldı.